Sunday, December 19, 2010

BenCi

tadi ngan aq mengUSHA facebook member..ternampak lah komen dua insan nea..benci+meluat aq tgok bebudak nea..aq x tau nape aq benci sangat la...mmg menyampah tahap asbestos lah....nape lah kow mnusia yg aq benci ek????adakah ini semua perasaan aq????
ya allah jauhkan aq dari perasaan ini...
mungkin dia yg tergedik2 depan mata aq kot or aq yg tergedok2 (aq pon x tau pew mksud nea) berhampiran dia..aq benci 3x dengan sikapmu....tetiba msuk lagu dangdut lak...agak2 aq yang jahat or dia yang biol...
kejamnye mulut aq,,,ish3...tgh geram smua ley jadi..tp aq x gila lak nk buat pew2 kat dua EKor manusia nea..
biarkan diaorg ngan pe yang dia buat asalakn x menganggu KEBAHAGIAN aq sudah.....
kebencian yang x dapat dibendung lagi..dari aq menyumpah seranah bebudak2 nea baik aq buat benda laen..

Wednesday, December 15, 2010

gUNdah GUlana....

semenjak duamenjak nea aq x de mo0d lak nak tulis blog...entah nape..tetiba jew rsa malas....kemalasan yang semakin meningkat dari hari kew hari...minggu depan aq akan memasuki semesta ke4.....aq harap aq akan sentiasa menunjukakan peningkatan setiap masa...azam tuk tahun baru aq belum pikir aq....lambat ag kot..rsanaye kalau x de azam pon rsanye sama jew kot...x de pew2 yang akan berubah...agak2 nye la... selama nea pon aq x kisahkan sangat la pasal azam tahun baru nea...



bercerita lak pasal duit nea yg embuatkan aq pening n berpusing2...semakin hari semakain banyak yang nak digunakan...kadang2 terfikir gak bila la aq kan KAYO RAYO nea.....nampaknye kna berusaha lebih lg la tuk kaya dimasa hadapan....hohoho...


nape lah keserabutan semakin bertambah...poning2....entah nape...
aq perlukan teman tuk pinjamkan bahunya tuk aq...
aq perlukan teman tuk aq luahkan kesedihan dan kegembiraan aq...
aq perlukan nasihat yang amat membina n bernas buat diri aq...
aq perlukan teman tuk aq ketawa bersamanye n bersedih d sebelahnye....



SENYUMLAH wahai HATI...

Friday, December 10, 2010

seRaBUt

tension giler r hidup nea......betol la kata org tua2 hidup nea ibarat roda...kadang2 kita apy n kadang2 kita akan sedey...bongok tol r..nak marah pon ado...x tau nak marah kat sapa...bersabarlah wahai HATI....

sape2 yang buat aq sakit ati I HATE U.....
korang memang jahat.....


aq nak DIAMKAN diri aq sampai aq dah ok...
sdy gler...
=(

bestnye aiskrim...
teliur lak...
slurpppppppp...

Wednesday, December 8, 2010

Tuesday, December 7, 2010

mo0d---jiWAng...

bru jew jumpa tapi makin rindu lak..plik kan...x tau nak kata pew....pelik2...
mainan hati katakan...
pepon i miss u...



mo0d: x sabar nk p UMK....rindu kat smua frenZ Aq...

Monday, December 6, 2010

Saturday, December 4, 2010

The Beatles | Yesterday




Yesterday, all my troubles seemed so far away.
Now it looks as though they’re here to stay.
Oh, I believe in yesterday.Suddenly, I’m not half the man i used to be,
There’s a shadow hanging over me,
Oh, yesterday came suddenly.
Why she had to go
I don’t know she wouldn’t say.
I said something wrong,
Now I long for yesterday.
Yesterday, love was such an easy game to play.
Now I need a place to hide away.
Oh, I believe in yesterday.
Why she had to go
I don’t know she wouldn’t say.
I said something wrong,
Now I long for yesterday.
Yesterday, love was such an easy game to play.
Now I need a place to hide away.
Oh, I believe in yesterday.


dulu aq suka gler dengar lagu nea tp skunk bila aq teringat lagu nea aq rsa cm pelik semacam..mungkin ad benda yang dikaitkan dengan lagu nea..
tapi 2 hal lama kot..kenapa lah aq jadi cmnea...benda yang lepas baik aq x payah ungkit kan senang....

p/s?***lagu yg sdh n dah x menjadi ferbet aq...

Monday, November 29, 2010

mo0d.....happy

tengah on9 fb td aq terpandang post kawan aq....mmg gempak gler n membuatkan aq berdebar2 n tak tenteram..

"kawan2 UMK jom kita sama2 check result"

perh.....mmg berdebar2 aq masa nk check result..maklumlah sem lepas aq sdh gler ngan result aq..takut kecewa buat kali ke 2 jew....lepas jew aq tgk result aq mmg terbaiklah...rasa nak menjerit jew tgk peningkatan aq..
huhuhuhuhu....hapy la ckt berbanding sem lepas.....tp aq kena banyak usaha ag lah...banyak ag aq kna belajar lepas nea...harap2 aq akan sentiasa meningkat dari masa ke semasa....chaiyok2...=p


nea lah muka aq skunk...huhuhuhu

aq juga nak ucapkan tahniah kat kawan aq Adlizam yg dapat masuk UITM setelah sekian lama menunggu tuk meneruskan pengajian...mmg apy gler aq tengok muka dia masa nak gtau aq yang dia dapat p UITM.
harap2 dia akan sucess n sentiasa maju..huhuhuhuhu

tahniah tuk adnizam n semua kawan2 aq yang berjaya...
=p

* x sabar nk gtau fadzreen sal hal nea...

Sunday, November 28, 2010

hApY BiRtHdAy

huhuhuhuhu
celebrate 29 ogos 2010....
nea pon last2 minit jew..
x sangka dpt gak aq celebrate bday dia walaupon time 2 dia bru kehilangan motor kesayangan...
tp mlm 2 mmg best la...

thanks tuk kwn dia  faris saaid yg bwak dia mai jumpa aq..
huhuhu
niat nak kenakan fadzreen terpaksa dibatalkan krna time 2 hujan...
huhuhuhu
nasib3...
tp dgr kata d tempat kerja mmg kena teruk...
huhuhuhu
thanks to zati cz temankan aq mlm 2...
huhuhuh
keisan kat dia kna tman aq...
pepon thanks...
jasamu amat dihargai...
hehehehehhe

Tuesday, November 23, 2010

suNaT/BERKHATAn

bila dah start musin CUTI sekolah nea banyak la agenda yang tak dirancang dan yang terancang dibuat..
antaranye bersunat tuk kanak2 lelaki...
huhuhuhuhuhu
ari nea turn adk aq n sepupu aq yang kena...
3 orang sekali harung..
senang cter...

gelagat kanak2 nea mmg lucu gler r...
berdebar,menangis,ketawa smua ad....
yang x ley bla bila adk aq dah start nangis bila tengok spupu aq bersunat...
kelakar gila muka dia...
kesian pon ad...
tp nak buat camnea...
benda nea kna la jgk buat...lagi awal lagi bagus..
x la makin malu nant..

spupu aq rilex jew kna sunat..
adk aq nangis bila kna bius...
aq pon heran sakit kew bila kena bius....
heran2...
tp yg plg aq kagun kat spupu aq darjah 3..
x nangis pon..
rilex jew kna...

mmg mcm2 gelagat la yang adooooo...
lucu2...
mak aq x ley tgk....takut katanya..
akak aq pon sama..
aq first time dpt tgk so ok jew la..
nak suh aq tlg sunatkan pon ok gak...
hal kecik jew 2..
huhuhuhuhu
bereZZZ jew..

pas nea kita tgk lg gelagat dak2 nea k...
confirm lucu..
tggu ubat bius abis n pas2 tgk sape yg nangis lak lps nea...
hahahahahhahahha
kesian3...

Friday, November 19, 2010

suka suki...

yahoooo.......
alhamdulillah aq dah sampai ngan selamat kat bumi KeLaNtAn nea..
raya korbak kat kedah amat best sekali..
biasa la kan jarang2 balik kg nea best gak....
yg x ley aq terima adalan kna melalui jalan grik..
peeeerrhhhhh pening siotttttttttt...
mujur x muntah jew.....pengalaman yg paling lucu bila aq ngan family aq mkn nasi lam kereta....
mls nk berhenti kat R&R...

sampai jew sana penat lelah aq dah hilang...
dapat tgk wajah2 sepupu sepapat ku...(cewah..ayat x ley bla)
selama aq kat sana mmg best gler..
kerja aq sng jew..
makan,makn,makan dan makan jew..
akak aq dah makin comel skunk....
maklumlah asyk mkn jew la....
kesian dia..
hahahahahhaha

yg pling lucu bila kat sana mmg banyak...
aq siap merajuk ngan kkk ku ag...
siap rela berlapar ag tau...(buat malu jew..hehehehhe)
tp x pe...
smua pakat2 pujuk kan... biasalah jrg2 nak bermanja cmnea lah...
hohoho
p sana jap jew..
x sempat pon nk jumpa kwn2 kt sana..aq dah jnji nk jumpa tp memandangkan bz yg teramat sgt so x ley la...
banyak ag yg nak aq cerita tp memandangkan aq dah msl , so setakat nea jew aq tulis..
hohohohohohohoho
zzzzZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz

Wednesday, November 17, 2010

kantoi..



nea kisah yg d alami oleh adik aq sendiri...
time 2 dia bru darjah 3...
bila teringat cter nea msti aq satu famly ketawa terbahak2..
kisah dia cmnea..

pada satu pagi yang amat sejuk n best untuk budak2 sekolah...
mak aq selaku penolong jeneral telah mengejutkan adk aq tuk p mandi..
nak p sekolah ...
adk aq telah bg alasan skt mata semata2 x mo p sekolah...
memandangkan mak aq nea GARANG...
mak aq telah memberi nasihat yg amat membina disusuli dengan ganjaran d paha adkku...

hahahahahaha
tiap2 pagi mmg cm 2 lah kat umah aq..
akan kedengaran budak2 menangis..
lau ada anugerah air mata confirm adk aq menang...
ahhhahahahahaha
mmg aq kesian tgk dia nangis tp memandangkan perangai adk aq yang degil so aq pon mls la nak ambil port sgt sal dia..
bkn kena dera pon...

dalam keesakan sambil tersedu2 di  pagi hari...
adk aq pon mengambil tuala n p la mandi...
air paip amatlah sejuk...
nak mndi air panas x de ..
biasa lah anak2 x ley nak manja sangat...
lau aq cakap ape2 tuk mak aq beli pasti dia akan kata..
"masa mak kesik2 dulu x de air panas pon sama jew..besar jgk....siap ad anak lagi..."
2 baru ckt...lau dia tambah sal dia p masuk hutan tuk cari kayu api lagi r...
mmg aq paham situasi zaman dulu tapi bila fikir alik x kan la nak suh aq p masuk hutan pada zaman yang serba canggih nea..
elektrik dah ad, so gunakan lah....
lau aq masuk hutan tuk cari kayu api...confirm adk2 aq ketawakan aq...
kan dikatakan aq gila x ke haru....x mo lah aq...

sambung balik sal story adk aq...
dia pon p lah sekolah.....
dalam kul 10 pagi lau x silap aq....
aq dengar cm bunyi xCCIDENT kat depan umah aq....
pas2 bunyi bising2 lak....
aq ngah sedap2 tdow kat bilik meneruskan lagi mimpi indahku....
pas2 mak cik aq ctau aq yg adik aq eccident...
aq hairan lak adk aq yg mna 1 nea..
smu adah p sekolah..
cmnea lak ley eccident....

aq ingat kan mak cik aq BERHALUSINASI...
so aq pon layan jew dia ckp pew...
entah2 dia ngigau pon aq x tau..
hhuuhu

dalam kul 12 tegahari mak aq balik...
skli ngan adk aq...
muka lebam2 n bengkak2..
aq pon hairan....
cmnea lak ley jadi cm2...
aq pun usha cter sebenar ngan mak aq..
mak aq cter yang time 2 adk aq PONTENG SEKOLAH....
dia balik awal memandangkan umah aq x jauh dari sekolah...
nak dijadikan cerita time dia nak lintas jalan 2 ramai lak kereta yg lalu...
mak cik yang jual nasi depan umah aq A.K.A ROGAYAH berbesar hati nak ambik adk aq seberang jalan....
yg lawaknye masa adk aq lintas jalan ley plak dia tersadung.....
tetiba lak ad motor dari belakang....
yang ajaibnye bkn motor 2 yg langgar dia tp dia sendiri yg menyebabkan muka dia jd cm2...
hahahahahahahah
yg paling aq kesian pak cik yang bawak motor 2 ley lak terjatuh dr motor....
mmg dramatik la...
aq pon x tau nak ketawa cmnea lagi...
hahahahahahahhahahahahahahaha

angkara adk aq motor pak cik 2 lak yang calar2...
mujurlah adk aq x de ape2..
pas2 heboh 1 kg bahawasanya adk aq kena langgar...
sebab PONTENG sekolah...
moralnye kat sni adk2 jgnlah ponteng sekolah k...
kan dah kena akibatnye...
kantoi d tengah jalan...
huhuhuhuhuhu




Tuesday, November 16, 2010

boring......

sok dah raye..
time2 nea lak x ley nak tidow...
dah biasa jd vampire katakan....
oppsssss slp burung hantu la..
huhuhuhu
tp nak dkt2 sama la 2...

esok kna tempuh perjlnan yg jauh gak nea..
confirm skt pinggang aq duk lama2 lam keta..
nak terbang x de sayap ajaib....
lau ada confirm cpt sampai..
kan3....

tngah duk lepak ngan adk2 aq ley lak aq teringat cerita bodoh aq kat hostel..
huhuhuhuhu
takut ngan lagu ULIK MAYANG..
hahaahahha
siap x dpt tdow mlm 2...
lps subuh bru aq tdow..
bru rsa selamat katakan..,,
bila ingt balik crita nea cm sengal lak aq...

nea smua gara2 kwn2 aq crita yg bukan2 la..
rsa cm nak luruh jantung aq bila diaorg cter..
nyanyi lagu ulik mayang ley seru ape tah..
aq pon dah lupa..smpai skunk aq x mo ingat lirik lagu 2..
maklumlah aq nea penakut..
dpn bdk2 nea jae buat2 x tkt..
huhuhuhuhu

2 satu hal..
x msuk lagi roomate aq cter sal blok aq..
tkt siot...
dah la aq nea kaki rayau..
kul 3 pg bru aq blk bilik..
kdg2 kul 4 pg bru aq balik...
boring katakan..
so p la cari hiburan ckt2..
ley plak dia kata blok aq 2 keras..
mmg la keras sbb smua simen kan..
tp KERAS laen nea mmg x ley aq terima...
cter plak time aq nak exam..
diaorg x pe lah..
asal 2 pg jew dah tdow..
aq nea asal 6 pg jew bru tdow..
study katakan....
walaupon fn still on9..
hahahahahaha

untung roomate aq...
tiap2 pg aq jaga diaorg tdow...
asal ptg lak diaorg lak jga aq tdow..
skali sekali kna la konpromi...
hahahahhahaha
mna la tau kan tetiba aq ngigau smbl jalan kew..
lau p tandas x pe.....
kan terjatuh tangga x ke haru biru hidup aq..

smua 2 dugaan hidup la katakan..
asam garam hidup d dunia...
yg penting kita kuat jalani kehidupan seharian..
penakut kea berani kew laen kira..
janji rockkkk...
yg penting kta sntiasa ingat pencipta yg satu...
malam dah mkin suram..
jap ag ayam akan berkokok..
hujan pon makin lebat...
aq pon dah makin senyap...
org laen dah tdow la katakan..
x kan nak bising lak...
kan dapat kaunseling free kat mak lak..
huhuhuhu

best gak nea tdow wak 2 cmnea..
k lah.......
assalamualaikum.......
~~~~~~~keluang man~~~~~~~

hero malaysia...
huhuhuhuhu



Monday, November 15, 2010

blur...

nea first time buat blog..
x tau ape nak buat..
pening kepala nak edit2 benda nea...
kekadang tension gak x dapat buat benda nea cam yang aq nak..
buta IT katakan..
hohohoho

tiap ari asyk mnghadap laptop jew......
on9 fb jew tiap2 ari..
muak pon ada..
mcm mkn nasi ngan ikan kering la..
lau mkn tiap2 ari confirm muka pon cam ikan kering..
kahkahkahakah...

cuti sem........
bunyi cam best jew...
tppppppppppppppppppppppppppppp
boring gler...............
x tau nak buat pew..
mkn tdow mkn tdow..
pas2 kena bebel..
hahahahahaha

best jew kna bebel..
cam mak aq nyanyi lagu rock jew..
huhuhuhuhuhu
mls la plak nak buat karangan panjg2...
tdow lgi best...
jap ag sblm mak aq bebel baik aq tdow lu...
nk tgk cter ulik mayang pon mls...
huhuhuhuhu
nitezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

jom click